شاید خود شما هم قبل از انجام عصب کشی به این فکر کرده باشید که آیا عصب کشی دندان درد دارد؟ ترس از دندانپزشکی ممکن است در هر سنی و در هر جنسیتی وجود داشته باشد. یکی از دلایلی که باعث ایجاد ترس در مراجعین به دندانپزشکی می شود، ترس از درد می باشد.

بسیاری از افراد از آمپول بی حسی که قبل از اقدامات درمانی پیچیده، مورد استفاده قرار می گیرد می ترسند.

ترس از عصب کشی دندان

ترس از عصب کشی دندان

فهرست محتوا

حال فردی را در نظر بگیرید که به دلیل عدم رعایت نکات بهداشت دهانی-دندانی دچار پوسیدگی های عمیق و گسترده شده است. در صورتی که فرد نسبت به چکاپ های دوره ای دندانپزشکی و انجام جرمگیری به موقع و منظم دندان ها بی اهمیت باشد، با افزایش رسوب جرم های دندانی، شاهد ایجاد پوسیدگی های وسیع و عمیق در دندان های وی خواهیم بود.

این پوسیدگی ها باعث ایجاد آسیب های نامطلوب در ساختمان دندان می شوند. اگر شدت این آسیب ها به قدری باشد که با انجام تکنیک های ساده ی درمانی مانند: ترمیم پوسیدگی، جرمگیری دندان و… درمان نشوند، نیاز به انجام اقدامات پیچیده تری مانند، عصب کشی دندان برای رفع عوارض موجود می باشد.

بنابراین برای جلوگیری از افزایش شدت آسیب های دندانی، این تفکر نادرست که آیا عصب کشی دندان درد دارد را فراموش کنید و برای انجام تکنیک های درمانی لازم در زمان مناسب اقدام کنید.

مراحل عصب کشی دندان

روند معمول و طبیعی انجام عصب کشی دندان به شرح زیر می باشد:

  • تزریق بی حسی
  • ایجاد حفره ی مناسب برای دسترسی آسان
  • باز کردن مسیر کانال دندانی
  • آماده ساختن کرونال کانال
  • شستشو دادن کانال
  • اندازه گرفتن عمق کانال
  • پر کردن ریشه ی دندان
  • تهیه ی گرافی از دندان مورد نظر به منظور بررسی روند کار عصب کشی

معمولا بعد از انجام عصب کشی از روکش دندان به منظور حفظ استحکام و افزایش مقاومت دندان نسبت به پوسیدگی و سایر عوارض دندانی، استفاده می شود.

فیلم عصب کشی دندان

در این قسمت ویدیوی شماتیک از نحوه ی عصب کشی دندان را در اختیار شما عزیزان قرار داده ایم:

آیا بعد از عصب کشی دندان درد دارد؟

اگر مراحل عصب کشی دندان با دقت و صحیح صورت گیرد هیچ عارضه ای بعد از اتمام عصب کشی برای فرد ایجاد نمی شود.

بطور مثال اگر عصب کشی دندان:

  • طبق اصول و به صورت کامل صورت گیرد.
  • از مواد مناسب و با کیفیت در طی عصب کشی دندان استفاده شود.
  • حفره ی ایجاد شده به منظور عصب کشی بصورت دقیق شستشو داده و ضدعفونی شود.
  • از ابزار استریل و عاری از هرگونه میکروب و باکتری در حین عصب کشی استفاده شود.

عوارض نامطلوبی مانند عفونت، ایجاد نمی شود. بنابراین اگر تمامی مواد فوق الذکر در عصب کشی رعایت شوند، شاهد ایجاد درد بعد از انجام این تکنیک درمانی موثر، نخواهیم بود.

نمونه عصب کشی بدون درد توسط دکتر جنانی
نمونه عصب کشی بدون درد توسط دکتر جنانی

هزینه عصب کشی دندان

معمولا پارامترهای متفاوتی در تعیین نهایی قیمت عصب کشی دندان موثر می باشند. بطور مثال:

  • تعداد کانال های دندانی که قرار است عصب کشی شود.
  • مواد مورد استفاده درطی عصب کشی
  • موادی که برای پر کردن دندان بعد از عصب کشی استفاده می شود.
  • جنس روکش مورد استفاده بعد از اتمام عصب کشی
  • تکنیک اجرایی دندانپزشک مربوطه و …

عصب کشی دندان چقدر طول می کشد؟

مدت زمان عصب کشی به عوامل زیادی وابسته است که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آناتومی دندان و میزان درجه سختی آن
  • میزان عفونت و التهاب دندان
  • خستگی بیمار یا دندانپزشک

اما معمولا عصب کشی طی یک یا دو جلسه انجام می شود. مدت زمان آن بین یک تا 2 ساعت متغییر است و بستگی به عوامل گفته شده دارد. البته گاهی ممکن است به جلسات بیشتری نیاز باشد.

مراحل عصب کشی دندان عفونی

عصب کشی دندان عفونی راهی برای افزایش عمر دندان های طبیعی و پاکسازی آن ها از عفونت است. زمانی که کانال ریشه دندان عفونی شود، باعث ایجاد درد در دندان می شود و شخص برای معاینه به دندانپزشک مراجعه می کند.

بعد از معاینه در صورتی که پزشک تشخیص دهد عصب کشی دندان را به بیمار توصیه می کند. معمولا این درمان طی 2 ویا 3 جلسه انجام می شود که بستگی به میزان عفونت دارد.

در ابتدا پزشک از بی حسی موضعی استفاده می کند. بعد  از اینکه دندان بی حس شد دکتر تاج دندان شما را سوراخ می کند تا به این طریق به کانال ریشه دسترسی پیدا کند.

و بعد از آن به وسیله ابزای به نام فایل کانال های ریشه شما را تمیز می کند. بعد از تمیز شدن کانال ریشه آن را از مواد گاتا پرچا پر می کنند. بعد از آن دکتر دندان شما را به طور موقت پانسمان می کند و ادامه درمان را به جلسه بعد موکول می کند.

در جلسه بعد دندان پزشک دندان عصب کشی شده را پر می کند. در جلسات بعدی دندان پر شده را می توان روکش کرد البته باید قبل از آن مطمئن شد که دندان درد ندارد.

اگر دندان را عصب کشی نکنیم چه می شود؟

گاهی ممکن است هنگام انجام فعالیت های ورزشی به دندان ها ضربه وارد شود و باعث آسیب دیدگی آن ها شود. این آسیب ها بایستی به موقع درمان شود زیرا در طولانی مدت سبب ایجاد مشکلات بیشتری در دهان و دندان می شود.

عدم درمان دندان پوسیده و آسیب دیده باعث بروز التهاب و عفونت می شود. برای اینکه این عفونت موجب بروز مشکل نشود بایستی ریشه های عفونی و پالپ آسیب دیده از کانال ریشه خارج شوند.

در مقایسه با کشیدن دندان روش عصب کشی بهتر است زیرا در صورتی که دندان ها روی یکدیگر قرار بگیرند استخوان فک استحکام بیشتری دارد. از طرفی درعصب کشی دندان به هزینه و زمان کمتری نسبت به کشیدن دندان نیاز است.

از طرف دیگر بعد ازکشیدن دندان ممکن است به ایمپلنت نیاز باشد که به هزینه زیادی نیاز دارد. بنابراین توصیه می شود که حتی الامکان دندان های طبیعی حفظ شوند.

عصب کشی دندان جلو

عصب کشی دندان جلو

در زمان عصب کشی همانطور که اشاره کردیم نیاز به ایجاد سوراخ در تاج دندان هست. اما برای دندان های جلو این سوراخ بایستی در سطح پشت دندان ایجاد شود.

برای دندان های عقبی ( دندان های آسیاب یا عقل) این سوراخ در سطح بالای دندان ایجاد می شود.

بعد از ایجاد سوراخ در دندان های جلویی آن را با مواد موقت  پر می کنند. بعد از اینکه روکش دندان آماده شد آن را به دندان می چسبانند. روکش دندان های جلویی صرفا جنبه زیبایی دارد چرا که فشار زیادی به آن ها وارد نمی شود.

اما به دلیل اینکه دندان های عقبی تحت فشار قرار می گیرند انجام روکش برای آن ها ضروری است. چرا که در صورت روکش نشدن ممکن است به این دندان ها فشار وارد شود و باعث خرد شدن و شکستن آن ها شود.

در روکش دندان های جلویی باید دقت زیادی به عمل آید چرا که می تواند در زیبایی لبخند تاثیر گذار باشد. تفاوت رنگ روکش با دندان های دیگر ممکن است به چشم بیاید و ظاهر زیبایی نداشته باشد.

تعداد ریشه ها یکی از تفاوت های مهم در عصب کشی دندان های جلویی با دندان های عقبی است. دندان های جلویی معمولا یک کانال ریشه دارند در حالی که دندان های عقب دو یا سه ریشه دارند. تفاوت در تعداد ریشه ها باعث طولانی تر شدن عصب کشی در دندان های عقبی می شود.

نتیجه گیری

انتخاب تکنیک درمانی مناسب و کارآمد به دنبال تشخیص صحیح دندانپزشک صورت می گیرد. بنابراین همواره در انتخاب پزشک خود به منظور انجام اقدامات درمانی یا حتی زیبایی دقت کنید.

عصب کشی دندان یکی از مراحل مهم در ترمیم دندان ها است و لذا باید بسیار با دقت و مهارت خاصی انجام شود.

بنابراین توصیه ی ما به شما عزیزان این است که با مراجعه به بهترین دندانپزشک در کرج، عصب کشی دندان بدون درد و عارضه ای را تجربه کنید.

 

پاسخ

Call Now Button