جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل در کرج

امروزه افراد زیادی به جهت جراحی دندان عقل به دندانپزشک مراجعه می کنند. آیا در مورد جراحی دندان عقل وعوارض نامطلوب ناشی از جراحی نامناسب آگاهی دارید؟ در این مقاله به نکاتی در باب دندان عقل و تشخیص درست جراحی آن می پردازیم.

دندان های عقل  یا همان دندان های آسیاب سوم، در صورت سالم بودن برای حفره ی دهانی سودمند می باشند. حال اگر دندان های عقل سالم نباشند و درموقعیت نامناسب رویش یابند می توانند ایجاد مشکل و عارضه در حفره ی دهان کنند. درمواقعی که دندان عقل فضای کافی برای روییدن در اختیار نداشته باشد، به صورت نامطلوب (کج) از لثه خارج می شود و یا به صورت نهفته یا نیمه نهفته باقی می ماند.

جراحی دندان عقل روی عصب

دندان عقل چیست؟

دندان عقل شما که گاهی به آن دندان آسیاب سوم نیز می گویند، آخرین دندان های پشت دهان شما هستند. این دندان‌ها معمولاً دیرتر از سایر دندان‌های شما در می‌آیند – در سنین بین سنین 18 تا 24 سال. اکثر بزرگسالان در مجموع 4 دندان عقل دارند که دو دندان در بالا و دو دندان در پایین قرار دارد.

جراحی دندان عقل چیست؟

گاهی اوقات دندان های عقل به گونه ای رویش می کنند که روی سایر دندان ها یا لثه های شما تأثیر می گذارد. اگر فضایی برای بیرون آمدن آنها وجود نداشته باشد، در فک شما گیر می کند و باعث ایجاد مشکلات دهانی می شود.

اگر هنگام مسواک زدن در موقعیتی قرار می گیرند که دسترسی به آن دشوار است، به احتمال زیاد ذرات غذا در آن ها گیر می افتند. این اتفاق باعث ایجاد پلاک و باکتری و در نتیجه پوسیدگی می شود.

در دندانپزشکی ما به بیماران جراحی دندان عقل نهفته توصیه می شود، حتی اگر باعث ایجاد درد یا ناراحتی برای شما نمی‌شوند. لذا برای جلوگیری از مشکلات سلامت دهان در آینده حتما جراحی دندان عقل را انجام دهید.

در صورت بروز علائم زیر ممکن است نیاز به جراحی دندان عقل داشته باشید:

  • لثه های قرمز یا متورم یا لثه هایی که خونریزی دارند. یکی از اولین نشانه‌های در آمدن دندان عقل زمانی است که احساس حساسیت یا ناراحتی در پشت دهان خود می‌کنید. این می تواند در هر دو طرف یا فقط یکطرف باشد. اگر بتوانید احساس دندان درآوردن بزرگسالان را تصور کنید، این ایده دقیقی از احساس شما خواهد بود. همچنین ممکن است متوجه تورم لثه ها شوید.
  • تورم در اطراف فک. هنگامی که دندان عقل شما در بیاید، می تواند به دندان های دیگر شما فشار آورده و آنها را به حرکت وادار کند. این به نوبه خود می تواند باعث ایجاد ناراحتی،سفتی و درد در فک شما شود.این همچنین می تواند باعث تورم لثه در پشت دهان یا کنار فک شود.
  • بوی بد دهان. اگر دندان عقل شما نهفته باشد، می تواند غذا و باکتری را به دام بیندازد، لثه شما را تحریک کند و به دندان های دیگر آسیب برساند. همه این موارد می تواند در ایجاد نوع عفونت باکتریایی که می تواند باعث بوی بد دهان شود کمک کند.
  • طعم ناخوشایند در دهان شما. اگر دچار عفونت یا پوسیدگی دندان در دندان عقل خود شوید، می‌تواند باعث ایجاد طعم بد مداوم شود. باز هم، پیشگیری بهتر از درمان است و کشیدن دندان عقل راهی مطمئن برای رهایی از این مشکل است.
  • ناهماهنگی ناشی از دندان عقل همچنین می تواند باز و بسته کردن دهان را دشوار کند.

علل نیاز به جراحی دندان عقل

عدم برداشتن دندان عقل نهفته ممکن است باعث ناراحتی شدید شما شود یا حتی باعث ایجاد مشکلاتی برای دندان های دیگرشود. این می تواند مجموعه ای از مشکلات را ایجاد کند که به شرح زیر است:

1.پوسیدگی دندان

از آنجایی که دندان عقل شما خیلی در دهان شما عقب افتاده است، تمیز نگه داشتن آنها اغلب دشوار است و پلاک ها و ذرات غذا را جمع می کنند. اگر این اتفاق برای مدت طولانی رخ دهد، هم دندان عقل و هم دندان های اطراف می توانند شروع به پوسیدگی کنند.

بنابراین بهتر است برای جلوگیری از این اتفاق زودتر دندان عقل خود را بردارید.

2. بیماری لثه

لثه های اطراف دندان عقل شما نیز ممکن است به دلیل تجمع طولانی مدت پلاک و ذرات غذا ملتهب شوند. این امر به ویژه در مورد دندان عقل که به طور نامناسب رویش یافته است، بیشتر است.

در نتیجه درد، بوی بد دهان و تورم می تواند به دنبال داشته باشد. در موارد شدید، این می تواند با بیماری های لثه مانند التهاب لثه و پریودنتیت همراه باشد. اینها مسائل جدی هستند که ممکن است نیاز به مراقبت فوری پزشکی داشته باشند.

3.بهم ریختگی دندان ها

اگر دندان عقل شما به صورت نامرتب رویش کند، می تواند بقیه دندان های جلوی شما را به هم بریزد. این باعث می شود که آنها در موقعیت نادرست قرار بگیرند، که می تواند بر ظاهر، گاز گرفتن، گفتار و بهداشت دهان شما تأثیر منفی بگذارد.

برای بیمارانی که برای درمان ارتودنسی هزینه کرده اند، کار انجام شده می تواند معکوس شود و باعث جابجایی یا شلوغی مجدد دندان ها شود.

4. ایجاد کیست

در برخی از موارد، کیست یا تومور می تواند در اطراف دندان عقل نهفته ایجاد شود. اگر این موارد به حال خود رها شوند، می توانند استخوان فک اطراف شما را از بین ببرند  و دندان های مجاور را آلوده کنند.

تشخیص جراحی دندان عقل

با مراجعه ی شما به  متخصص دندانپزشک، موقعیت و سلامت دندان های عقل شما را بررسی می شود. به منظور پیشگیری از ایجاد عفونت و التهاب و عوارض احتمالی، ممکن است دندانپزشک  توصیه ی کشیدن دندان عقل را مطرح سازد. این امر در دندانپزشکی شایع و گسترش یافته می باشد.

تشخیص نوع دندان عقل به عهده ی دندانپزشک متخصص می باشد. همچنین تشخیص به موقع جراحی دندان عقل از عوارض نامطلوب ناشی از آن مانند: پوسیدگی دندان های مجاور، بهم ریختن ترتیب و نظم دندان ها و … جلوگیری بعمل می آورد. همچنین افرادی که متقاضی ارتودنسی دندان می باشند، حتما دندان های عقل آن ها، باید بررسی شود.

دکتر شهریار جنانی جراح لثه و دهان – دندانپزشک، با دانش و مهارت بالای خود می تواند، جراحی دندان عقل را به بهترین شکل برای بیماران خود انجام دهد و رضایت قابل قبولی را از آن بیمار کند . شما عزیزان می توانید جهت  مشاوره و وقت دهی با شماره های 32242151-32254227-026 تماس  حاصل فرمائید و یا به کانال اینستاگرام ایشان مراجعه کنید.

 

عوارض جراحی دندان عقل

عوارض دندان های عقل ناسالم

زمانی که دندان های عقل به طور کامل رشد نکنند ، دهانه ای در اطراف دندان تشکیل می شود که محل مناسبی برای تجمع باکتری ها است. با تجمع و افزایش میکروب و باکتری در این نقطه، عفونت توام با درد و تورم در محل ایجاد می شود.

همچنین امکان ایجاد التهاب در این ناحیه افزایش می یابد که به دنبال آن احتمال ایجاد پوسیدگی دندان عقل و یا دندان های مجاور، بالا می رود. اگر دندان عقل از کنار رویش پیدا کند، امکان گیر افتادن آن بین استخوان ولثه وجود دارد. این اتفاق ممکن است سبب ایجاد عفونت و درد در دندان گردد.

دندان های عقل نهفته معمولا طی آرامبخشی عمومی کشیده می شوند؛ اما امروزه با پیشرفت و ترقی تکنیک های دندانپزشکی ، با بی حسی موضعی این عمل صورت می گیرد.

عوامل موثر در روند جراحی دندان عقل

طول مدت و پیچیدگی درمان جراحی دندان عقل به فاکتور های متعددی بستگی دارد. از این فاکتور ها می توان به نکات زیر اشاره کرد:

  1. موقعیت دندان
  2. ارتفاع دندان
  3. انحنای ریشه ها
  4. ضخامت استخوان اطراف دندان ها
  5. وضعیت عمومی سلامت بیمار
جراحی دندان عقل
جراحی دندان عقل

جراحی دندان عقل

به طور معمول دندان عقل یک فرد بالغ و جوان، سیستم ریشه ای ناکاملی دارد، که در آوردن دندان را نسبتا تسهیل می کند. با ادامه یافتن روند رویش دندان های عقل، ریشه ها بلند تر می شوند و ممکن است در مجاورت عصب فک پایین قرار گیرند.

 در این صورت جراحی دندان عقل، پیچیده تر می شود و احتمال بروز عوارض بعد از عمل افزایش پیدا می کند. بنابراین تشخیص به موقع اهمیت بسیار بالایی دارد. اگر دندان عقل نهفته باشد، برشی روی خط لثه به سمت عقب داده می شود تا دندان عقل قابل رؤیت شود. اگر استخوان روی دندان را بپوشاند، بخشی از آن برداشته می شود تا دندانپزشک دید بهتری به دندان پیدا کند و جراحی دندان عقل موفقی صورت گیرد.

دندان عقل ممکن است به طور یک تکه و یکپارچه خارج شود و یا در مواقعی در هنگام خروج دچار شکستگی شود. خارج کردن دندان عقل نهفته توسط جراحی به طور معمول بین 45 تا 60 دقیقه طول می کشد که این مدت زمان بسته به مهارت دندانپزشک متغیر است.

به محض خروج دندان عقل، بافت لثه بخیه زده می شود. به منظور کنترل درد و جلوگیری از عفونت محل جراحی شده، دندانپزشک داروهای مسکن و چرک خشک کن مناسب را تجویز می کند.

بهترین نتیجه ی خارج کردن دندان عقل نهفته این است که بیمار می تواند از دندان های دیگر و سلامتی آن ها به خوبی نگهداری کند. جراحی دندان عقل بسیار حائز اهمیت می باشد و نیاز به مهارت و تخصص کافی دارد. به همین منظور پیشنهاد می شود تا در انتخاب دندانپزشک خود دقت کنید، تا جراحی بی عیب و نقص و بدون عارضه داشته باشید.

هزینه جراحی دندان عقل

هزینه های جراحی دندان عقل در درجه اول به دلیل پیچیدگی متفاوت است و به عواملی مانند اینها بستگی دارد:

سن: بیماران جوان‌تر استخوان نرم‌تری دارند که کشیدن دندان عقل را آسان‌تر می‌کند.

موقعیت بافت لثه: دندان عقل در صورتی که به طور کامل بیرون آمده باشد، راحت تر کشیده می شود، در مقایسه با زمانی که زیر بافت لثه شما قرار داشته باشد.

سطح غوطه وری دندان عقل: اگر دندان عقل شما به طور کامل در داخل استخوان دفن شده باشد، برای کشیدن فک شما نیاز به سوراخ کردن دارد.

نزدیکی به اعصاب: دندان‌های عقل عمیق‌تر به اعصاب نزدیک‌تر هستند که کشیدن آن را دشوار می‌کند.

شکل ریشه دندان عقل: کشیدن دندان عقل با شکل ریشه نامنظم سخت تر است.

عوارض جراحی دندان عقل

کشیدن دندان عقل یک روش معمولی است که انجام می شود و به طور کلی بی خطر است، اما موارد زیر ممکن است برخی از عوارض جراحی دندان عقل ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • با توجه به ماهیت این روش، ممکن است تورم صورت، تغییر رنگ پوست پوشاننده، درد و سفتی فک تا 2 هفته بعد وجود داشته باشد، بنابراین ممکن است نیاز به مرخصی از محل کار یا مدرسه باشد. علائم معمولاً در سه روز اول بدتر می شوند و به تدریج تشدید می شوند.
  • در طول جراحی، خطر آسیب تصادفی به دندان ها و فک مجاور شما کم است. با این حال، این امر تحت نظر دقیق ارائه دهندگان ما بسیار بعید است.
  • در برخی موارد، پس از عمل، ممکن است ناحیه عفونی یا ملتهب شود. با رعایت دقیق دستورالعمل های مراقبت پس از عمل که ارائه می کنیم، می توان این خطر را به میزان قابل توجهی کاهش داد.
  • ممکن است خطر تغییر احساسات موقت یا دائمی در لب پایین، گونه یا زبان در اثر برداشتن دندان عقل پایین وجود داشته باشد. این عارضه بسته به نزدیکی دندان عقل به اعصاب شما متفاوت است.
مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + چهار =