سختترین مرحله ایمپلنت دندان همان جراحی کاشت فیکسچر درون استخوان فک است. ایمپلنت دندان مراحل گوناگونی دارد که به صورت تدریجی انجام میگردد و طی هر مرحله بدن به استراحت احتیاج خواهد داشت. به طور کلی ایمپلنت دندان طی سه گام انجام میشود که شامل کاشت ایمپلنت، رشد و بهبودی استخوان و در نهایت قرار دادن تاج و دندان مصنوعی میگردد. قطعاً هر یک از این مراحل سختی خاص خود را دارند، اما معمولاً بیماران مایل هستند با سختترین مرحله ایمپلنت دندان آشنا شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر پیرامون این موضوع تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
سختترین مرحله ایمپلنت دندان کدام مرحله است؟
همانطور که در بخش مقدمه نیز بیان نمودیم، سختترین مرحله از فرآیند ایمپلنت دندان جراحی کاشت فیکسچر است. این مرحله از بیشترین حالت تهاجمی نسبت به سایر مراحل برخوردار بوده و معمولاً با درد و خونریزی نیز همراه است. دقت بالای این مرحله تاثیر شگرفی در موفقیتآمیز بودن کاشت ایمپلنت خواهد داشت. لازم به ذکر است که اگر دندانپزشک شما از تخصص کافی در این زمینه برخوردار باشد، دردی که شما متحمل میشوید حتی از کشیدن یک دندان نیز کمتر است.
در صورتی که دندانپزشک شما از تبحر کافی برخوردار باشد، میزان آسیب وارد شده به بافت لثه و همچنین استخوان فک شما در این مرحله کمترین میزان ممکن خواهد بود. به میزانی که برشهای ایجاد شده روی لثه با دقت بیشتری انجام گردد و کاشت فیکسچر یا پایه ایمپلنت نیز دقیقتر باشد، مدت زمان بهبودی شما پس از جراحی نیز کاهش مییابد.
راهنمای کامل تعداد و طول جلسات ایمپلنت دندان
آشنایی با مراحل ایمپلنت از نظر سختی
سختترین مرحله ایمپلنت با توجه به شرایط افراد متفاوت بوده و به عوامل گوناگونی مانند سلامت عمومی، وضعیت دندانها، نوع ساختار فک و لثه و همچنین تجارب شخص بستگی دارد. به طور کلی مراحل ایمپلنت دندان از لحاظ سختی به شرح زیر است.
جراحی استخوانی
این مرحله شامل جراحی به منظور ایجاد فضای مناسب درون استخوان فک برای قرارگیری ایمپلنت است. این جراحی ممکن است شامل جراحی پارگی روی لثه، برداشتن دندانهای موجود و برداشتن قسمتی از استخوان باشد. در این مرحله عمل جراحی انجام میشود و به همین جهت ممکن است برای برخی از بیماران آزاردهنده و سخت به نظر برسد.
ایمپلنتگذاری
در این مرحله جایگذاری ایمپلنت درون استخوان انجام میشود. در این مرحله ممکن است دندانپزشک قسمتی از لثه را بردارد و سپس ایمپلنت را درون استخوان قرار دهد. این مرحله به مهارت و دقت بسیار بالایی احتیاج خواهد داشت و مدت زمان آن نیز با توجه به پیچیدگی که دارد متغیر خواهد بود.
بهبودی استخوانی
پس از ایمپلنتگذاری نوبت به بهبود استخوان و ادغام آن با ایمپلنت میرسد. این فرآیند تحت عنوان اوسئوانتگراسی خوانده میشود و معمولاً بین ۳ الی ۶ ماه طول میکشد. طی این مدت ایمپلنت درون استخوان ثابت مانده و نسبت به نیروهای بارگذاری نیز مقاومت خواهد کرد. معمولا این مرحله به صبوری زیادی احتیاج دارد.
جراحی لثه و قرارگیری پروتز
در این مرحله بعد از بهبودی استخوان، فرآیند جراحی لثه انجام میگردد تا به طور مستقیم لثه به ایمپلنت اتصال یابد و پروتز نیز روی ایمپلنت قرار داده شود. این مرحله به هماهنگی و دقت بین تکنسین پروتز و پزشک نیاز دارد تا پروتز به صورت طبیعی و کاملاً صحیح روی ایمپلنت قرار بگیرد.
چرا کاشت فیکسچر سختترین مرحله ایمپلنت است؟
به طور کلی عوامل گوناگونی روی سختی مرحله کاشت فیکسچر تاثیر میگذارند و سبب میگردند که این مرحله به عنوان سختترین مرحله ایمپلنت دندان معرفی شود. این عوامل به شرح زیر است.
وضعیت عمومی سلامت بدن
پیش از کاشت ایمپلنت پزشک باید وضعیت عمومی سلامت بدن بیمار را بررسی کند. بدن باید بتواند بافتهای آسیب دیده خود را ترمیم کند؛ بنابراین این مرحله برای افراد مبتلا به دیابت، کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و یا افراد مبتلا به بیماریهای خونی سختتر است.
وضعیت دندانهای مجاور
بررسی وضعیت دندانهای مشابه پیش از کاشت فیکسچر اهمیت زیادی دارد. دندانهای مجاور باید کاملاً مستحکم و سالم باشند. در صورتی که دندانهای مجاور پوسیده و یا شکسته باشند، ممکن است خروج آنها ضرورت یابد که در این شرایط سختی و پیچیدگی کاشت فیکسچر بیشتر میشود.
وضعیت لثه
برای این که جراح بتواند فیکسچر را درون استخوان فک بکارد، لثه باید کاملاً سالم باشد. در صورتی که لثه التهاب و یا عفونت داشته باشد، در وهله اول باید این اختلالات درمان شوند.
وضعیت استخوان فک
دندانپزشک باید تراکم استخوان فک را با دقت بررسی نماید. اگر تراکم استخوان فک پایین باشد، ممکن است بیمار به پیوند استخوان احتیاج داشته باشد. در صورتی که بیمار به جراحی استخوان فک نیاز داشته باشد هزینه، زمان و سختی فرآیند کاشت فیکسچر او افزایش مییابد.
چگونه میتوان سختی مرحله کاشت فیکسچر را کاهش داد؟
برای کاهش سختی مرحله کاشت فیکسچر به اقدامات زیر توجه فرمایید.
مراجعه به یک دندانپزشک متخصص
از آنجایی که مرحله کاشت فیکسچر تهاجمی و دشوار است بهتر است که پزشکی متخصص و حاذق را انتخاب نمایید. به میزانی که تجربه پزشک در این زمینه بیشتر باشد، سختی جراحی کمتر شده و مدت زمان بهبودی بیمار نیز افزایش خواهد یافت.
رعایت تمامی دستورالعملهای توصیه شده توسط پزشک
رعایت تمامی دستورالعملهای توصیه شده توسط پزشک برای کاهش دشواریهای سختترین مرحله ایمپلنت دندان ضرورت دارد. با رعایت این دستورالعملها درد و خونریزی شما پس از جراحی با سرعت بیشتری بهبود مییابد. برخی از این دستورالعملها عبارتند از:
· عدم مصرف الکل و دخانیات
· توجه کردن به بهداشت دهان و دندان
· عدم استفاده از مواد غذایی سفت و سخت
· مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک به صورت منظم
صبر و تحمل کافی
از آنجایی که فرآیند کاشت ایمپلنت زمانبر است به هیچ عنوان به تبلیغات خدمات ایمپلنت بدون درد و خونریزی و در طی یک جلسه توجه نکنید. برای کاهش سختی مرحله کاشت فیکسچر صبور باشید.
مرحله کاشت فیکسچر چقدر طول میکشد؟
مدت زمان انجام مرحله کاشت فیکسچر به عوامل گوناگونی بستگی دارد. در صورت مساعد بودن شرایط این مرحله از ابتدا تا انتها تنها ۱ ساعت طول خواهد کشید. از آنجایی که پزشک در طول کاشت فیکسچر از بیحسی موضعی استفاده میکند و بیمار هیچ گونه دردی را احساس نمیکند، قطعاً این فرآیند در مدت زمانی کوتاه به پایان خواهد رسید.