پر کردن دندان

پر کردن دندان در کرج

پوسیدگی دندان یکی از بیماری های شایع دهان و دندان است که در هر دوره سنی اتفاق می افتد. پوسیدگی دندان یکی از اصلی ترین عواملی است که سبب از بین رفتن دندان می شود اما با وجود پیشرفت های بسیار در حیطه ی پزشکی عوامل بسیاری وجود دارد که می تواند به پیشگیری از پوسیدگی دندان و از بین رفتن دندان کمک نمایید. برای آشنایی بیشتر با پرکردن دندان در ابتدای مقاله توجه شمارا به انیمیشن کوتاه و زیبای زیر جلب می کنیم.

نحوه پر کردن دندان

دندانی که پوسیده شده است طی فرآیند قسمت های پوسیده دندان خارج می شود و در صورتی که دندان نیاز به عصب کشی نداشته باشد، به صورت موقت پر می شود. دلیل موقت پر شدن دندان به خاطر وجود حساسیت های دندانی است، که اگر پس از چند روز علائمی که نشان دهنده حساسیت باشد وجود نداشت برای ترمیم دائمی دندان بایستی به دندانپزشک مراجعه نمود تا موادی که به منظور موقت برای پر کردن استفاده شده خارج گردد سپس دندان به صورت دائمی پر شود.

پر کردن دندان
پر کردن دندان

به طور معمول نوع ماده ای که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد بسته به اینکه کدام قسمت از ناحیه فک قرار گرفته و نوع آن متفاوت می باشد. به عنوان مثال برای دندان های آسیایی بایستی از مواد سخت تر و بادوام بیشتری استفاده شود به دلیل آنکه فشار بیشتری را برای جویدن متحمل می شوند اما آنچه برای دندان های جلویی حائز اهمیت است هم رنگ بودن با دندان هاست.

مواد مختلف پر کردن دندان

مواد مختلفی برای پر کردن دندان وجود دارد که در ادامه به شرح هر کدام از آن ها می پردازیم:

آمالگام برای پر کردن دندان

یکی از قدیمی ترین مواد که برای پر کردن دندان به کار می رود آمالگام می باشد. معمولا این ماده به رنگ نقره ای است و از جنس آن ترکیب از چند فلز می باشد. به هر حال این ماده جز مقاوم ترین مواد پر کردن دندان به شمار می آید.

نکته ای که در زمان استفاده از این ماده برای پر کردن دندان بایستی به آن دقت شود این است که بایستی مقداری از دندان سالم تراشیده شود تا ماده به خوبی به دندان بچسبد و نکته ای دیگر این است که به دلیل آنکه آمالگام از جنس فلز است احتمال حساسیت به سرما و گرما وجود خواهد داشت.

کامپوزیت برای پر کردن دندان

کامپوزیت ماده ای است که همرنگ دندان می باشد و برای آنکه از این ماده استفاده شود نیازی به تراشیدن دندان سالم نخواهد بود. به طور معمول از کامپوزیت برای دندان های که میزان پوسیدگی آن ها کم است مورد استفاده قرار می گیرد و این ماده دچار خوردگی و تغییر نخواهد شد.

اما بهتر است بدانید که پر کردن دندان با کامپوزیت به زمان بیشتری نیاز دارد و این ماده به دلیل همرنگ بودن با دندان ها در برابر مواد غذایی رنگی همچون چای و قهوه دچار تغییر رنگ و لک شدن می گردد.

مواد مختلف پر کردن دندان
مواد مختلف پر کردن دندان

سرامیک برای پر کردن دندان

سرامیک یا پرسلن نوعی دیگر از موادی است که برای پر کردن دندان ها به کار می رود این ماده برخلاف دو ماده فوق که ذکر شد بایستی در لابراتوار دندانپزشکی ساخته شود.

پرسلن همانند دندان است و راحتی قابل تشخیص نخواهد بود. این نوع ماده به نسبت آمالگام و کامپوزیت گران تر بوده و برای آنکه ماده ای بسیار حجیم است باید بخشی بیشتری از دندان سالم به نسبت آمالگام تراشیده شود.

طلا برای پر کردن دندان

گران ترین ماده برای پر کردن دندان طلاست. این ماده بسیار مستحکم بوده و همانند ماده پرسلن بایستی در لابراتوار دندانپزشکی تهیه و ساخته شود. افرادی که تمایل دارند تا ماده ای که برای پر کردن دندان مورد استفاده قرار می گیرد در برابر مواد غذایی مقاوم باشد و دچار تغییر رنگ نشود این ماده بسیار مناسب خواهد بود.

مراحل عصب کشی و پر کردن دندان

در ابتدایی امر از یک ژل بی حسی یا تزریق موضعی جهت بی حسی دندان مورد نظر استفاده می شود و پس از چند دقیقه زمانی که دندان به صورت کامل بی حس شد دندانپزشک اقدام به خارج نمودن پوسیدگی دندان می نمایید که در چنین شرایطی از ابزار های مخصوصی استفاده می نمایید و پس از تمیز نمودن دندان و برداشتن پوسیدگی ها در صورتی که نیاز به عصب کشی دندان باشد، درمان ریشه یا عصب کشی انجام می شود و در نهایت از مواد مورد نظر برای پر کردن دندان استفاده می شود.

یکی از شایعترین مشکلات دهان و دندان پوسیدگی دندان می باشد. پوسیدگی دندان، از جمله علل های درد دندان می باشد. همچنین حساسیت و ناراحتی از دیگر عوارض این مشکل خواهد بود.

هزینه پر کردن دندان

هزینه پر کردن دندان با توجه به برخی عوامل همچون نوع مواد مصرفی، محل دندان و درمان ریشه دندان متفاوت می باشد. لذا برای اطلاع از هزینه دقیق حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه نمایید تا پس از بررسی های لازم هزینه دقیق مشخص گردد.

کلام آخر

داشتن حساسیت پس از پر کردن دندان یک امر طبیعی است اما اگر بیش از دو هفته این حساسیت ها به طول انجامد حتما بایستی به دندانپزشک مراجعه نمایید. پر کردن دندان درمان است که برای رفع پوسیدگی های دندان به کار می رود و یک روش درمانی کاملا بدون درد است.

گاهی اوقات ممکن است دندانی که پر شده است دچار شکستگی گردد که این امر به دلیل مواد نامرغوب و عدم رعایت بهداشت دهان و دندان اتفاق می افتد. لذا به منظور پیشگیری از بروز چنین مشکلی سعی نمایید به یک دندانپزشک خبره مراجعه نمایید تا از مواد مرغوب استفاده نمایید و همچنین به رعایت بهداشت دهان و دندان خود بپردازید.

راه های ارتباطی با مرکز دندانپزشکی دکتر جنانی و دکتر برهانی:

شماره های تماس:32242151 (026) – 32254227 (026)

صفحه اینستاگرام: dr_jananii

برای کسب اطلاعات بیشتر به بهترین مرکز دندانپزشکی در کرج مراجعه نمایید.

مطالب مرتبط
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 1 =