زندگی با دیابت در حال حاضر دشوار است حتی قبل از اینکه از دست دادن دندان را تجربه کنید. مسلما شما نمی خواهید با استفاده ازپروتزهایی که در اطراف جابجا می شوند کنار بیایید.

اگر شما مبتلا به دیابت هستید و مطمئن نیستید که ایمپلنت های دندانی برای شما مناسب  هستند یا خیر؟ در ادامه مطلب ما را دنبال کنید.

 به هر حال، ایمپلنت های دندانی به جراحی دهان نیاز دارند و دیابت شما می تواند روند بهبودی را پیچیده کند. با این حال، ابتلا به دیابت ممکن است لزوماً شما را از این درمان بازدارد. به خواندن این سوال ادامه دهید: آیا ایمپلنت های دندانی برای بیماران دیابتی بی خطر هستند؟

علیرغم چالش های احتمالی ناشی از دیابت، افراد مبتلا به دیابت نوع 1 یا نوع 2 همچنان می توانند ایمپلنت های دندانی دریافت کنند. البته تا زمانی که بتوانند وضعیت خود را تحت نظر و تحت کنترل داشته باشند.

تأثیر دیابت بر ایمپلنت

تاثیر دیابت بر ایمپلنت

فهرست محتوا

ایمپلنت های دندانی گزینه ای مناسبی برای بیمارانی است که دندان های از دست داده اند. اما همه کاندیدای مناسبی برای آن نیستند.

به عنوان مثال، افراد مبتلا به دیابت در مورد دندانپزشکی ایمپلنت با خطرات کمی روبرو هستند. بیایید در نظر بگیریم که چگونه دیابت می‌تواند بر توانایی شما برای کاشت ایمپلنت دندان تأثیر بگذارد. آیا ایمپلنت درمانی مناسب برای بیماران هست یا خیر؟

درباره ایمپلنت های دندانی

ایمپلنت های دندانی ریشه های مصنوعی دندانی هستند که با جراحی در استخوان فک و بافت لثه جاسازی می شوند. طی یک فرآیند بهبودی چند ماهه، ایمپلنت با بافت‌های زنده دهان ترکیب می‌شود و به ایمپلنت اجازه می‌دهد درست مانند ریشه‌های دندان طبیعی عمل کند.

هنگامی که ایمپلنت های دندانی در جای خود قرار می گیرند، می توانند تاج ها،بریج های دندانی و پروتزهای جزئی یا کامل را پشتیبانی کنند. ایمپلنت ها این کار را با افزایش استحکام و ثبات انجام می دهند که با دستگاه های متحرک سنتی یا دندان مصنوعی قابل مقایسه نیست.

خطرات سلامتی ناشی از دیابت

دیابت به گروهی از بیماری های متابولیک اطلاق می شود که بر توانایی بدن برای پردازش قند ساده ای به نام گلوکز تأثیر می گذارد. پانکراس انسولین تولید می کند که به تنظیم سطح گلوکز کمک می کند. دیابت می تواند منجر به سطوح پایین انسولین شود و در نتیجه سطح قند خون بالا و پایین باشد. این بیماری می تواند منجر به تعدادی از مشکلات سلامتی مختلف از جمله از دست دادن بینایی، بیماری کلیوی و آسیب عصبی شود.

افرادی که از دیابت رنج می برند، بیشتر از افرادی که دیابت ندارند، از بیماری لثه و از دست دادن دندان رنج می برند. ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی گزینه خوبی محسوب می شود اما چالش هایی وجود دارد که باید در نظر گرفته شوند.

  • مشکلات مربوط به بهبودی پس از جراحی دهان

افراد دیابتی نسبت به افراد غیر دیابتی بیشتر در معرض خطر عفونت قرار دارند. این به این دلیل است که این وضعیت توانایی بدن برای مبارزه با عفونت را کاهش می دهد. این امر باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری لثه می شود و همچنین می تواند باعث عفونت پس از یک عمل جراحی شود. از آنجایی که ایمپلنت های دندانی از طریق جراحی دهان قرار می گیرند، خطر عفونت بعد از عمل برای بیماران دیابتی بیشتر است.

  • خطر بالقوه شکست ایمپلنت

فراتر از خطرات عفونت، احتمال شکست ایمپلنت دندان در برخی از بیماران دیابتی که شرایط آنها به درستی کنترل یا نظارت نمی شود، وجود دارد. در چنین مواردی، بهبودی پس از عمل ممکن است آهسته یا ضعیف باشد، به این معنی که ایمپلنت‌ها با بافت‌های دهان ترکیب نمی‌شوند.

دیابت چه تأثیری بر ایمپلنت دندان دارد؟

دیابت خطرات متعددی را در سلامتی به وجود می آورد از جمله اینکه سرعت بهبودی کاهش می دهد. این ممکن است مانع از ادغام موفقیت آمیز ایمپلنت های دندانی با استخوان فک و ایجاد پایه ای محکم برای دندان های جایگزین شود.

اگر دیابت دارید و به فکر کاشت ایمپلنت دندان هستید، ابتدا این سوالات را در نظر بگیرید:

  • آیا دیابت شما به خوبی مدیریت می شود؟

مطالعات متعدد تایید کرده‌اند که بیماران مبتلا به دیابت کنترل‌شده در مقایسه با بیماران غیر دیابتی، خطر نارسایی یا عوارض ایمپلنت دندانی را افزایش نمی‌دهند. با این حال، بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده، نرخ بالاتری از عفونت بعد از عمل و شکست ایمپلنت دارند. قبل از شروع درمان ایمپلنت دندان، با دندانپزشک یا پزشک خود در مورد مدیریت دیابت خود در طول فرآیند صحبت کنید.

  • آیا دیابت نوع 1 یا 2 دارید؟

کنترل دیابت نوع 1 می تواند سخت تر از نوع 2 باشد، اما این امر بیماران مبتلا به نوع 1 را از کاشت ایمپلنت دندان محروم نمی کند. ممکن است شوید اقدامات احتیاطی بیشتری برای کنترل سطح قند خون خود انجام دهید .

  • آیا شما به طور کلی سالم هستید؟

علاوه بر دیابت کنترل نشده، شرایط و عادات بهداشتی خاصی می توانند شانس درمان موفقیت آمیز ایمپلنت دندان را کاهش دهند، از جمله:

سیگار کشیدن – استفاده از تنباکو روند بهبودی را مختل می کند و خطر عفونت های دهان را افزایش می دهد.

بیماری لثه – لثه های آلوده نمی توانند به اندازه کافی از ایمپلنت های دندانی پشتیبانی کنند.

تراکم کم استخوان فک : استخوان فک اغلب پس از دست دادن دندان خراب می شود و باعث می شود ایمپلنت ها پایه محکمی داشته باشند.

عدم رعایت بهداشت دهان و دندان – بدون تعهد به مسواک زدن و نخ دندان کشیدن روزانه، ایمپلنت های دندانی دوام زیادی ندارند.

اگر یک یا چند مورد از این شرایط را دارید، دندانپزشک می تواند به شما کمک کند تا خطر شکست ایمپلنت را به حداقل برسانید. به عنوان مثال، آنها می توانند از پیوند استخوان برای تقویت فک ضعیف استفاده کنند.

بیشتر بخوانید:

تفاوت ایمپلنت دندان با دندان مصنوعی

دلایل شکستن ایمپلنت دندان

عوارض ایمپلنت دندان

اهمیت کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها

بسیاری از رژیم های غذایی سالم برای دیابت شامل غذاهایی هستند که نیاز به جویدن زیاد دارند، مانند میوه های تازه، سبزیجات و آجیل. دندان مصنوعی جویدن این غذاها را سخت می کند. بنابراین بیماران دیابتی مجبور می شوند که غذاهای نرم تری بخورند، که اغلب سطح قند خون آنها را افزایش می دهد. از طرف دیگر، ایمپلنت های دندانی تقریباً تمام قدرت جویدن دندان های اصلی شما را باز می گرداند. در نتیجه، آنها حفظ یک رژیم غذایی متعادل را آسان تر از همیشه می کنند.

اهمیت کاشت ایمپلنت برای دیابتی ها

4 روش ایمپلنت برای بیماران  دیابتی

ایمپلنت های دندانی وموفقیت آمیز بودن آن در افراد دیابتی به توانایی آنها در رعایت بهداشت دهان و دندان و رژیم غذایی سالم بستگی دارد. شما می توانید روش های مختلفی را برای کاشت ایمپلنت دندان انتخاب کنید.

ایمپلنت کامل: محبوب ترین روش برای بیماران دیابتی است. دندانپزشک شما  شما چهار ایمپلنت دندان را به فک شما منتقل می کند. اگر به مجموعه کاملی از دندان‌های بالا یا پایین نیاز دارید، این روش می‌تواند از استخوان موجود شما در حداکثر سطح حمایت کند. بنابراین نیازی به پیوند استخوان نیست و این فرآیند باعث کاهش آسیب می شود.

مینی ایمپلنت های دندانی: اگر تنها یک دندان از دست رفته دارید، داشتن یک مینی ایمپلنت دندان ممکن است بهترین گزینه باشد. بدانید که این یک راه حل دائمی نیست و نیاز به تعمیر و تعویض مداوم دارد. این روش برای بیماران دیابتی توصیه نمی شود زیرا لثه های شما بیشتر در معرض عفونت هستند.

ایمپلنت فوری: شما می توانید دندان های خود را در یک روز تعویض کنید، اما برای دیابتی ها ایده آل نیست. زیرا اغلب در بین عمل ها به زمان بیشتری برای بهبودی نیاز دارید.

استفاده ازبریج دندان به همراه پروتز: در این روش از پل بریج دندان به همراه پروتز، برای دندان از دست رفته استفاده می شود. این یک روش موقتی برای پرکردن جای دندان خالی است. برای بیماران دیابتی بهتر است که از بریج به تنهایی استفاده شود.

همانطور که می بینید، بهترین گزینه برای ایمپلنت دندان به عنوان یک فرد مبتلا به دیابت، انتخاب روش ایمپلنت کامل است.

چهار روش ایمپلنت برای بیماران دیابتی

خطرات جراحی ایمپلنت دندان برای بیماران دیابتی

وقتی صحبت از روش های جراحی می شود، هر بیماری مزمن می تواند خطرات بیشتری ایجاد کند.

یکی از نگرانی های مهم برای دیابتی ها این است که چگونه این بیماری روند بهبودی را مختل می کند. پس از کاشت ایمپلنت، بیماران مبتلا به دیابت زمان بهبودی طولانی تری دارند. این زمان تقریبا دو برابر بیشتر از افرادی است که از این بیماری رنج نمی برند. علاوه بر این، دیابت می‌تواند بر تشکیل استخوان در اطراف دندان‌های کاشته‌شده تأثیر بگذارد . دیابت در افرادی که به این بیماری مبتلا هستند، خطر ابتلا به عفونت پس از جراحی را افزایش می‌دهد.

آیا شما کاندید جراحی ایمپلنت دندان هستید؟

اگر دیابتی هستید و به کاشت ایمپلنت دندان علاقه دارید، اولین قدم شما این است که سطح قند خون خود را کنترل کنید. مدیریت این بیماری می تواند به سرعت بخشیدن به بهبود و کاهش خطر عوارض پس از جراحی کمک کند.

هنگامی که برای جایگزینی دندان آماده شدید، یک جراح دهان با تجربه برای انجام این عمل پیدا کنید. همچنین، حتما به جراح دهان خود اطلاع دهید که دیابت دارید و آماده ارائه یک تاریخچه پزشکی و سلامت کامل دندان باشید. این اطلاعات برای برنامه ریزی یک رویکرد درمانی ایمن و موثر بسیار مهم است.

اگر به دنبال یک جراح دهان با تجربه درکرج هستید می توانید به دکتر جنانی مراجعه کنید. ایشان در زمینه جایگزینی دندان دارای تخصص بالائی هستند و تیم جراحی بسیار با تجربه ای دارند.

پاسخ

16 + 18 =

Call Now Button