جلوگیری از پوسیدگی دندان

فهرست محتوا

آیا راهی برای جلوگیری از پوسیدگی دندان می شناسید؟

به نظر شما از چه راهی می توان از آسیب دیدگی دندان ها و پوسیده شدن آن ها جلوگیری کرد؟

آیا با عوارض پوسیدگی دندان آشنا هستید؟

یکی از علل مهم در ایجاد پوسیدگی های دندانی تجمع باکتری های پوسیدگی زا (به دنبال مصرف مواد غذایی نامناسب یا گیر غذایی بین دندان ها) می باشد.

در این مقاله به معرفی راهکارهای مناسب در جهت جلوگیری از پوسیدگی دندان می پردازیم. با ما همراه باشید.

علائم پوسیدگی دندان

هرگاه هنگام خوردن و یا آشامیدن مواد غذایی دچار دندان درد شدید لازم است سریعا به دندانپزشکی مراجعه کنید تا وضعیت دهانی – دندانی شما مورد معاینه و بررسی قرار گیرد.

  • احساس درد هنگام غذا خوردن
  • تیر کشیدن دندان به هنگام خوردن نوشیدنی های سرد یا گرم و… می تواند حاکی از پوسیدگی دندان باشد.

درمان پوسیدگی دندان در مراحل ابتدایی با راهکارهای ساده ای مانند ترمیم دندان و … امکان پذیر است. اما اگر پوسیدگی از سد محافظتی یا همان مینای دندان عبور کند و به بافت های داخلی دندان برسد ممکن است ریشه ی دندان را درگیر کند و عوارض نامطلوبی را ایجاد کند.

چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟
چگونه از پوسیدگی دندان جلوگیری کنیم؟

روش توقف پوسیدگی دندان

توصیه می شود با توجه به موارد مهم زیر، از پوسیده شدن دندان هایتان جلوگیری به عمل آورید:

  • مصرف مواد غذایی سالم

داشتن رژیم غذایی مناسب می تواند سلامت دندان ها را تضمین کند. به طور مثال خوردن آبنبات، خوراکی های چسبنده و از همه مهم تر نوشیدنی های گازدار تاثیر مخربی در ساختمان دندان ها به جای می گذارد.

  • مسواک زدن منظم

شستن و تمیز کردن به موقع دندان ها، یک راهکار بسیار مهم در از بین بردن و جلوگیری از تجمع باکتری های پوسیدگی زا روی سطح دندان ها می باشد.

  • استفاده از نخ دندان

با رویش دندان های دائمی فضاهای بین دندانی محل مناسبی برای گیر افتادن مواد غذایی و رسوب جرم می باشد. بنابراین توصیه می شود با نخ دندان فضاهای بین دندانی خود را تمیز کنید تا دچار پوسیدگی در این مناطق نشوید.

  • چکاپ های منظم دوره ای

مراجعه منظم به دندانپزشکی (معمولا هر 6 ماه یکبار) باعث می شود تا شرایط سلامتی دندان های شما مورد بررسی و ارزیابی دقیق قرار گیرد. در این حالت دندانپزشک با انجام بررسی های لازم می تواند اقدامات مورد نیاز برای جلوگیری از پوسیدگی های احتمالی (مانند: جرمگیری دندان) و یا درمان سایر عوارض دهانی – دندانی را در زمان مناسب برای شما انجام دهد.

دقت داشته باشید هرچه در حفظ و نگهداری از سلامت دندان های خود کوشا باشید، دچار عوارض نامطلوب دهانی – دندانی نخواهید شد و نیاز به درمان های پیچیده ای از جمله عصب کشی دندان و یا جراحی لثه، پیدا نخواهید کرد.

پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان
پیشگیری از پوسیدگی دندان کودکان

پیشگیری از پوسیدگی دندان در کودکان

بسیاری از والدین نگران پوسیدگی دندان های دلبندشان می باشند. با گسترش دانش دندانپزشکی راهکارهای مفیدی برای پیشگیری از عوارض دهانی – دندانی کودکان ابداع شده است.

به طور مثال انجام تکنیک فلوراید تراپی و یا فیشورسیلانت تراپی (شیارپوش) از جمله روش های موثر در جلوگیری از پوسیدگی دندان کودکان و یا کنترل و درمان آن می باشند.

چکیده مطلب

توجه به بهداشت دهان و دندان از جمله راهکارهای موثر در پیشگیری از پوسیدگی دندان می باشد. بنابراین توصیه می شود با رعایت هرچه دقیق تر نکات بهداشتی (موارد مهمی که در مطالب فوق ذکر شد) و مراجعه ی به موقع و منظم (هر 6 ماه یکبار) به دندانپزشکی سلامت دندان هایتان را تضمین کنید.

پاسخ

1 × چهار =

Call Now Button