یکی از مهمترین تکنیک ها در دندانپزشکی ایمپلنت یا کاشت دندان می باشد . گستره دندانپزشکی همانند تمامی عرصه های پزشکی با پیشرفت های بسیاری همراه بوده است . از ایمپلنت دندان یک روش بسیار مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته است .
ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت دندان از جنس قطعه ای تیتانیوم بوده که به عنوان یک پایه جهت نگهداری روکش دندان از آن استفاده می شود . ایمپلنت های دندانی دارای استحکام خاصی بوده که وابستگی با ریشه دندان نخواهد داشت .
روش های کاشت دندان
دو روش برای کاشت دندان وجود که شامل بریج دندان و ایمپلنت دندان می شود در ادامه این دو روش را برای شما شرح می دهیم:
روکش یا بریج دندان
روکش دندان انواع مختلفی دارد که شامل روکش فلزی، روکش فلزی، روکش FRM و روکش زیرکونیوم می شود. در این روش پزشک ابتدا به معاینه ی دندان های شما می پردازد و پس از قالب گیری و انتخاب رنگ روکش اقدام به گذاشتن روکش می کند.
ایمپلنت دندان
زمانی که دندان آسیب می بیند و از بین می رود پزشک با ایمپلنت دندان به شما کمک می کند تا دندانی با عملکرد طبیعی داشته باشید. ایمپلنت در استخوان فک قرار می گیرد و جنس آن از تیتانیوم است.
تفاوت بریج دندان با ایمپلنت دندان
زمانی که افراد با بی دندانی مواجه می شوند با شیوه های درمانی کاشت دندان، بریج دندان و دندان مصنوعی مواجه می شوند . بریج دندان به معنای پل است که در این روش درمانی شرط اصلی انجام آن سالم بودن دندان های مجاور دندان از دست رفته می باشد . سپس دندان های کناری تراشیده و از یک روکش سه تایی برای دندان ها استفاده می شود . در واقع در روش بریج دندانی از دندان های مجاور دندان از دست رفته به عنوان پایه بریج استفاده می شود.
بریج دندان یک روش بدون جراحی است و بسیار سریع می باشد و طی دو تا سه جلسه انجام می شود . در حالی که در ایمپلنت دندان تحلیل استخوان صورت نمی گیرد و پایه ایمپلنت جایگزین ریشه دندان می شود . در واقع این روش درمانی همانند یک دندان طبیعی عمل خواهد کرد .
مدت زمان درمان ایمپلنت
مدت زمان درمان ایمپلنت های دندانی برای تمامی افراد به یک اندازه خواهد بود . طول مدت این دوره درمانی در صورتی که تنها مشکل بیمار تحلیل استخوان باشد از یک روز تا یک هفته به طول خواهد انجامید . حداقل مدت زمان دوره ایمپلنت دندان برای فک پایین سه ماه و برای فک بالا حداقل شش ماه خواهد بود .
مزایای کاشت دندان
- کاشت دندان مزایای متعددی دارد که در ادامه مهم ترین آنها شامل موارد زیر می شود:
- ایمپلنت دندان ظاهری زیبا به دندان ها می دهد و در نتیجه باعث افزایش اعتماد به نفس در شما می شود.
- کاشت دندان مانع تحلیل رفتن استخوان ها و فک می شود.
- از آنجایی که دندان کاشت بسیار شبیه به دندان طبیعی است، نگهداری و رعایت بهداشت آنها بسیار راحت است و در نتیجه احتمال ابتلا به عفونت لثه و پوسیدگی دندان به حداقل می رسد.
کلام آخر
هر پروسه درمانی پزشکی و دندانپزشکی با عوارضی همراه خواهد بود، ایمپلنت دندان یک روش درمانی و زیبایی کم عارضه است تمامی معایب و عوارض که ممکن است در طول پروسه درمان اتفاق افتد، تنها بسته به نوع جنس ایمپلنت های دندانی و توسط افراد نامتخصص ایجاد می شود . لذا قبل از مراجعه حتما در انتخاب خود دقت لازم و کافی را داشته باشید و به بهترین دندانپزشک مراجعه نمایید.
پاسخ به سوالات متداول شما در مورد کاشت دندان
در مقایسه با روش های دیگر کاشت دندان ایمپلنت دندان مزایای بیشتری دارد، بنابراین این روش بهترین روش کاشت دندان است.
آستانه درد در افراد مختلف متفاوت می باشد . بسیاری از افراد از انجام ایمپلنت دندان می ترسند زیرا تصور می کنند که درد زیادی خواهند داشت در صورتی که چنین نخواهد بود و افراد در زمان انجام ایمپلنت دندان هیچ گونه دردی را احساس نخواهند کرد و درمان پس از بی حسی موضعی انجام خواهد داشت لذا افراد دردی در حین انجام ایمپلنت دندان حس نخواهند کرد .
هزینه کاشت دندان بسته به برخی از عوامل متفاوت می باشد، اما عواملی همچون کشیدن دندان ها، شرایط استخوان، سینوس های فک بالا و پایین و … متفاوت می باشد . لازم به ذکر است، برخی از بیماران بنا به شرایط و مدت زمان بی دندانی خود ممکن است نیاز به پیوند استخوان داشته باشند که این امر می تواند موجب شود تا فرد نیاز به جراحی سینوس لیفت داشته باشد و بر روی میزان هزینه ایمپلنت دندان تاثیر گذار خواهد بود .
لذا قبل از معاینه و بررسی های لازم نمی توان هزینه دقیقی را مشخص نمود . به همین منظور برای کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص می توانید به دندانپزشک خبره مراجعه نمایید .
کسانی که دارای شرایط زیر هستند کاندید مناسبی برای ایمپلنت دندان نیستند:
· افراد سیگاری
· کسانی بیماری هایی مانند پوسیدگی دندان، بیماری لثه و… هستند.
· کسانی که عادت به دندان قروچه دارند.
· افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند.
عفونت ایمپلنت، لق شدن و افتادن ایمپلنت و شکستن ایمپلنت از عوارض ایمپلنت دندان هستند.