پس زدن ایمپلنت دندان چه زمانی اتفاق می افتد؟ علائم پس زدن ایمپلنت چه مواردی است؟

ایمپلنت‌ دندان یکی از روش‌های بسیار موفقیت آمیز است که برای جایگزین کردن دندان‌های از دست رفته به کار می‌رود. اما مانند تمام روشهای دندانپزشکی گاهی اوقات ممکن است ایمپلنت کردن دندانها با موفقیت همراه نباشد. ایمپلنت‌های دندان معمولاُ از آلیاژهای فلز تیتانیوم ساخته شده‌اند. در موارد نادر ممکن است برخی از افراد پس از جراحی کاشت ایمپلنت دچار آلرژی به تیتانیوم شده و بدن آنها ایمپلنت را پس بزند. در ادامه‌ی این مقاله توضیحات بیشتری پیرامون پس زدن ایمپلنت، علائم پس زدن، دلایل و راهکارهای پیشگیری از آن ارائه می‌دهیم.

پس زدن ایمپلنت دندان

پس زدن ایمپلنت به چه معناست؟

فهرست محتوا

واقعیت این است که تیتانیوم یکی از مواد زیست سازگار است که نسبت به سایر فلزات مشکلات کمتری را ایجاد می‌نماید. این ماده هیچ گونه اثرات سمی ندارد و حساسیت نسبت به آن بسیار نادر است. اما برخی از افراد ممکن است نسبت به این فلز حساسیت داشته باشند. پس زدن ایمپلنت به این معنا است که ادغام استخوان در اطراف پایه‌ی ایمپلنت که داخل استخوان فک بالا و یا پایین قرار گرفته است به خوبی انجام نمی‌شود و ممکن است واکنش‌های حساسیت زایی ایجاد شود که در نهایت پزشک تصمیم به خارج کردن ایمپلنت بگیرد.

جراحی کاشت ایمپلنت در 98 درصد موارد با موفقیت انجام می‌شود اما پس زدن و یا شکست ایمپلنت در دو درصد افراد ممکن است روی دهد.

بهترین مرکز ایمپلنت دندان در کرج

علت پس زدن ایمپلنت دندان

پایه‌ی اصلی ایمپلنت از فلز تیتانیوم ساخته شده است و وقتی داخل استخوان فک قرار می‌گیرد در طی فرآیندی به نام استئواینتگراسیون، سلول‌های استخوانی زنده در اطراف آن تولید می‌شود تا ایمپلنت به استخوان فک اتصال پیدا نماید. با گذشت زمان بافت استخوانی اطراف پایه‌ی ایمپلنت را احاطه می‌نماید اما اگر استئواینتگراسیون به خوبی انجام نشود، پس زدن ایمپلنت رخ می‌دهد.

مجله‌ی بین المللی دندانپزشکی ایمپلنت در مقاله‌ای به این موضوع اشاره کرده است که به دلیل خوردگی و یا سائيدگی ایمپلنت‌ها ممکن است ذرات ایمپلنت در بافت‌های اطراف محل پیوند رسوب کنند. این موضوع در برخی از افراد می‌تواند به دلیل واکنش‌های التهابی و یا حساسیت شدید منجر به از دست دادن استخوان و پس زدن ایمپلنت شود.

به جز واکنش‌های آلرژیک بدن، پس زدن ایمپلنت ممکن است بنا به دلایلی مانند عفونت نیز ایجاد شود.

علائم پس زدن ایمپلنت دندان

پس زدن ایمپلنت علائم مختلفی دارد که مهترین آنها عبارتند از:

  • قرمز شدن پوست در بافت‌های اطراف ایمپلنت
  • التهاب روی پوست و یا سطح لثه
  • اگزما و خارش در پوست و بافت لثه
  • مشکل در هنگام جویدن غذا و یا گاز گرفتن موادی غذایی
  • تورم و درد: یکی از علائم شایع، درد خفیف در هنگام فشار دادن اطراف محلی است که ایمپلنت قرار گرفته است. درد و ناراحتی در اطراف ایمپلنت معمولاُ از همان روز نخست کاشت پایه‌ی ایمپلنت آغاز می‌شود.

در صورتی که هر کدام از علائم بالا را مشاهده کردید باید بلافاصله در اولین فرصت به پزشک خود مراجعه نمائید تا راهکارهای درمانی مناسب برای شما انجام شود. این واکنش‌ها معمولاُ در سه یا چهار ماه اول پس از ایمپلنت دندان رخ می‌دهد.

پس زدن ایمپلنت دندان چه عوارضی دارد؟

عوارضی که پس زدن ایمپلنت دندان می‌تواند ایجاد نماید در برخی موارد ممکن است بسیار شدید و غیر قابل جبران باشد. برخی از این عوارض شامل این موارد می شود:

  • نکروز: مرگ سلول و یا بافت در اطراف ایمپلنت
  • ایجاد واکنش‌های سمی در سایر بافت‌ها و اعضای بدن مانند سندرم ناخن زرد که ممکن است روی ریه و تنفس اختلال ایجاد نماید.
  • از بین رفتن استخوان فک: عارضه‌ای به نام پریودنتیت به دلیل حساسیت و پس زدن ایمپلنت ممکن است ایجاد شود. این عارضه در صورتی که به موقع تشخیص داده نشود می‌تواند منجر به از دست دادن بخشی از استخوان فک شود.

راه های پیشگیری از پس زدن ایمپلنت

برخی از راهکارهایی که می‌تواند در پیشگیری از پس زدن ایمپلنت کمک کننده باشد عبارت است از:

  • اگر فکر می‌کنید ممکن است به تیتانیوم حساسیت دارید به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا پیش از کاشت ایمپلنت‌ها، آزمایش حساسیت را انجام دهد.
  • برخی از دندانپزشکان پیش از اینکه جهت درمان اقدام نمایند ابتدا یک آزمایش خون برای بررسی حساسیت به فلز را برای تمام بیماران خود توصیه می‌نمایند.
  • افرادی که دچار حساسیت به تیتانیوم هستند می‌توانند از ایمپلنت‌هایی که از زیرکونیا ساخته شده است استفاده کنند.
  • انجام معاینات دوره‌ای: پس از جراحی کاشت پایه‌ی ایمپلنت و حتی پس از نصب روکش‌های نهایی باید به صورت دوره‌ای و طبق برنامه‌ی زمان بندی که دندانپزشک به شما ارائه کرده است به مطب مراجعه نمائید تا معاینات لازم انجام شود. در طی این معاینات اگر نشانه‌ای از حساسیت، عفونت و یا علائم پس زدگی ایمپلنت مشاهده شود، می‌توان به درمان و مدیریت علائم پرداخت. در واقع شناسایی زودهنگام علائم پس زدن ایمپلنت می‌تواند از عوارض جانبی و خطرناک مانند نکروز بافت و یا از بین رفتن استخوان‌ها پیشگیری نماید.

پاسخ

هجده − 16 =

Call Now Button